Mød byens beboere

Tilflytterhistorier

Mød Rikke og Thomas

Rikke og Thomas er tilflyttere til byen sammen med deres tre børn. Læs mere om hvorfor de valgte vores lille naturperle som rammerne til deres familieliv.

Læs mere

Familie Dahl Sørensen

Lea og Thomas Dahl Sørensen og Gry, Nor og Alva flyttede til Feldborg på grund af det aktive lokalsamfund og muligheden for en tryg opvækst for børnene.

Læs mere

Tilflytterhistorie 3

Familien Dyrberg

Lis og Bent Dyrberg er begge født og opvokset i Feldborg og nabobyen Haderup, og alligevel valgte de at bruge hele deres voksenliv i vores by. 

Læs deres historie her

Mød Rikke & Thomas’ familie

Rikke og Thomas Lind besluttede sig for at flytte til Feldborg sammen med børnene. Her kan du læse om deres oplevelser af vores lille by.

Da vi i sin tid besluttede os for at skulle investere i fast ejendom var der en række faktorer der spillede en stor rolle for os. 

For os var det ikke så vigtigt hvilken by vi bosatte os i, men det var vigtigt at vi boede centralt ift. jobmuligheder, at vi kunne se byen som et godt og trygt sted for vores børn at vokse op, at der var de fornødne ting til hverdagen (pasning, mulighed for indkøb, skole, aktivt foreningsliv) og at det ikke var for langt væk fra vores familier. 

Samtidig var det også en bonus at det var muligt at få rigtigt meget hus for pengene.  

Vi besluttede os for at købe hus i Feldborg, og det må siges at det er en beslutning som vi aldrig har fortrudt.

Vi har i Feldborg fået indfriet vores ønsker til vores hjem. Det kan godt være at vi i starten fik lidt kolde fødder, da Herning kommune besluttede at lukke den lille lokale skole herude kort tid efter vi flyttede hertil. Men idag er vi egentlig rigtig godt tilfreds med den beslutning for det resulterede i at fællesskabet i Feldborg formåede at få opbygget Feldborg Frie Børne univers, et godt og trygt sted for alle vores børn i hver deres alder at være (dreng 9, dreng 5 og dreng 4 år.)

Her bliver vi mødt af et kompetent personale som formår at favne alle børnene, vi bliver mødt af en skoleform, som bare har lidt højere til loftet, og som formår at gøre undervisningen alsidig og spændende for vores børn, samtidig med at de er rigtig gode til at bruge de muligheder der er i vores lille lokalområde.

Samtidig synes vi at det er en rigtig god ting, at de forskellige pasningsmuligheder er samlet under et tag, dvs. at man har mulighed for at have barnet i samme hus, helt fra vuggestue og til og med 8.klasse. Vi har kunnet mærke på vores børn at det har været meget trygt for dem med overgangene, for de kender i forvejen alle de voksne i huset.

Som tilflyttere er vi blevet mødt med venlighed og åbne arme. Vi er blevet inviteret med til forskellige sociale arrangementer og aktiviteter i byen, samtidig med at der også er blevet gjort en aktiv indsats for at få os med i forskellige udvalg og foreninger, hvilket jo også er en rigtig god mulighed for at lære folk i byen at kende.

Vi er rigtig glad for at bo i Feldborg og vil kun anbefale det til andre. Det er rart at bo i et samfund hvor vi gerne vil hjælpe hinanden, hvor vi løfter i flok når det er nødvendigt, og hvor man bare har følelsen af, at man hører hjemme.

For os er det blevet vigtigt at hjælpe andre til at føle sig velkommen også. Det tager lang tid at lære alle at kende, men efter 7 år er man godt på vej. 

Men det er som tilflytter bare rart at folk hilser på en, at der er nogen der er opsøgende ift at lave legeaftaler med ens børn og at man bliver inkluderet i fællesskabet. 

Det vil vi ihvertfald gerne bidrage til. 🙂

feldborg

Vi valgte Feldborg til

Familien Dahl Sørensen fortæller om at flytte til feldborg

Vi valgte at flytte til Feldborg, da vi her fandt den rette kombinationen af, skøn natur, aktivt lokalsamfund, integreret institution, skole, god beliggenheden ift. de større omringliggende byer og hus og grund der indeholdte hvad vi søgte.

 

Vi er glade for at bo i Feldborg. Det er betydningsfuldt for os, at være en del af et lokalsamfund, hvor meget kan lade sig gøre. At være en del af en aktiv by, hvor vi står sammen og formår at løfte i flok, så både små og store drømme bliver realiseret. Vi oplevede hurtigt at blive en del af et godt nabofælleskab, hvilke gjorde særligt indtryk på os, da vi kom fra en lejlighed med naboer som vi kun sjældent hilste på.

 

Vi ser mange fordele ved at vælge Feldborg. Af de vigtigste for os, vil jeg nævne en velfungerende skole og daginstitution, aktivt foreningsliv og skøn natur.

Lea og Thomas Dahl Sørensen og Gry, Nor og Alva.

Købmandsparret, der blev i 40 år

Mød ægteparret Lis og Bent dyrberg med rødder i feldborg.

Lis og Bent Dyrberg er nok ikke ligefrem det, som vi kalder tilflyttere. Derimod har Feldborg dannet rammen om deres liv sammen og ikke mindst Bents barndom. 
Bent blev født i Feldborg, mens Lis voksede op i vores naboby, Haderup. Her boede de også i få år, men da Brugsen i Feldborg kom til salg, flyttede de og drev den lokale købmand i Over Feldborg i 37 år. 

Byen, området og ikke mindst de mennesker, der bor her, har været grundlaget for, at ægteparret blev ved med at holde fast i byen i så mange år. 

Der er mange ting, som man kan bruge tiden på i Feldborg. Blandt andet er foreningslivet en stor del af mange af os lokales liv. Det er i den grad også for familien Dyrberg. Her har det været fodbold, badminton og tennis, der har været centrum for mange gode stunder.

Desuden var Bent med til at bygge hallen i sin tid, og ligesom dengang er byen stadig præget af et stærkt sammenhold og lysten til at drive og skabe et rum for fællesskab.

Tilflytterhistorie 3

Det stærke fællesskab står også til rådighed for alle, der sidder med i frivillige foreninger og bestyrelser. Denne del har Lis og Bent også taget del i. I dag er ægteparret engageret i alt fra krolfforeningens bestyrelse, sognegården og borgerforeningen, for selvom mange tænker, at det kan blive lidt ensformigt  i en lille landsby midt på heden, så har både Lis og Bent erfaret, at Feldborg og byens sammenhold kan ende med at gå helt ind under huden på de fleste.

Bliv en del af vores

Facebook gruppe

Mangler du sukker til kaffen? Eller har du et spørgsmål til områdets beboere? 
Så er du altid velkommen til at blive en del af vores Facebook gruppe. 
Her er der mulighed for at møde andre fra byen og se, hvad der rører sig af nye initiativer.